Bli underhållstekniker på 12 veckor!

Utbilda dig till underhållstekniker inom automation och mekanik på 12 veckor och få direkt anställning efter examination!

Sverige står inför en förändring inom drift, logistik och underhåll. Witron har etablerat sin verksamhet i Sverige och är globalt erkända för att vara experter på automatisering av godsflöde. Tillsammans med Witron har PN utvecklat en unik utbildning för att skapa nästa generation av tekniker. Vi vet av erfarenhet att dina personliga egenskaper är avgörande för din framgång. Därför välkomnar vi dig, oavsett tidigare kunskap, bakgrund eller utbildning, att bli Witrons nästa underhållstekniker!

Information om programmet

Witron är ett familjeägt bolag från Bayern, Tyskland. De är en aktiv spelare på världsmarknaden och tillhandahåller system och automatiserade lagerverksamheter med serviceavtal. Nu gör de en stor satsning i Sverige för kunden Axfood. Här har du möjlighet att kliva in i ett bolag som satsar på individen och den personliga utvecklingen med goda värderingar, en energisk miljö och familjekänsla. Läs gärna mer om projektet HÄR.

Utbildningsprogrammet bygger på Accelerated Learning, som består av kortare teoretiska delar i kombination med praktiska moment för att ge dig alla verktyg att lyckas i rollen. Under utbildningen utvecklas du inom bland annat underhållsteori, ellära och mekanik. Du genomgår en kostnadsfri intensivutbildning på 12 veckor och får möjlighet till en raketstart på din nya karriär som tekniker!


Uppstartsevent: v. 28 2023
Förstudieperiod: v. 29-32 2023
Utbildningsperiod: v. 33-42 2023
Examen: 3/11 2023
Första dag på Witron: 6/11 2023
Omfattning: Heltid
Utbildningsort: Bålsta/Stockholm
Arbetsort efter avslutad utbildning: Bålsta

Utbildningsprogrammet är ett nära samarbete mellan Professionals Nord och Witron. Under de första 12 månaderna är du anställd av Professionals Nord och arbetar som konsult hos Witron. Förutsatt att samarbetet har fungerat väl, är målsättningen och intentionen en fortsatt anställning hos Witron. Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och önskemålet är att alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se

Information om tjänsten

I rollen som tekniker kommer du att tillhöra Witrons site i Bålsta och arbeta i den nästan 700 meter långa byggnaden. I din roll kommer du att underhålla, reparera och driva hundratals maskiner tillsammans med dina engagerade kollegor i lagrets olika temperaturzoner. Du kommer att arbeta skift, vilket innebär både förmiddag, eftermiddag, natt och helgpass. Exempel på arbetsuppgifter är:

  • Reparera maskinerna både i form av el- och mekaniska fel.
  • Utföra löpande underhåll.
  • Arbeta på 26-meters höjd i kranar samt frysrum.
  • Krypa i milslånga transportband.
  • Felsöka och utveckla underhållsmetoder samt genomföra dokumentation av arbetet.


Vi söker dig som:

• Har ett starkt tekniskt intresse och inte räds utmaningar utan är nyfiken på att lära!
• Innehar B-körkort.
• Har fyllt 18 år.
• Talar och skriver obehindrat på svenska såväl som engelska.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer att trivas under programmet och på Witron långsiktigt. Witron har en unik och familjär kultur som genomsyras av samarbete, välvilja och genuint engagemang i arbetet. Därför tror vi att du är en lagspelare och drivs av att lära av dina kollegor men också dela med dig av egen kunskap. För att trivas i rollen som tekniker behöver du även vara noggrann, självgående och ha en nyfikenhet att lära dig den senaste tekniken. Vi tror även att du har god förmåga att kommunicera och därigenom lätt att skapa goda relationer!

Ansökan och rekryteringsprocess:

När du ansöker till programmet kommer du att tilldelas ett antal frågor där du redogör ditt intresse för satsningen. Eftersom personliga egenskaper, motivation och engagemang är av största vikt ser vi fram emot att ta del av varför just du ska ta en plats i utbildningen! Efter inskickad ansökan kommer du även att få ett mailutskick med länkar till tester där det ena mäter din logiska problemlösningsförmåga (Matrigma) och det andra är ett personlighetstest (MAP).

START: juli 2023
OMFATTNING: Heltid
STAD: Bålsta
URVAL: Sker löpande

Sök tjänsten genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se

Region

Håbo i Uppsala län

Kontaktperson

Filippa Furugren
Konsultchef

Om Witron

In the past, we successfully built storage systems and automated warehouse processes. We are still doing this today, but something has changed. Therefore, our knowledge about the technology and the processes helps us even more today. Because we develop end-to-end solutions across the entire supply chain for our customers around the globe. The logistics center has meanwhile become the hub of our customer´s business. Our experienced employees have the process and machine understanding, and the technical competence in mechanics, PLC, and IT.

Läs mer på hemsidan

Om Professionals Nord

Vi vet av erfarenhet att du som medarbetare är den viktigaste resursen för företagen. Därför arbetar vi med kvalité och personlig matchning till alla våra tjänster för att hitta rätt jobb för dig. Hos Professionals Nord finns en gedigen branscherfarenhet och en gemensam vision – Att skapa och bibehålla arbetstillfällen!Om du redan har en profil hos Professionals Nord kommer du bli ombedd att logga in för att gå vidare med din ansökan.

För att du skall kunna ansöka så behöver du aktivera JavaScript i din webbläsare.
Här är anvisningarna på hur du aktiverar JavaScript i din webbläsare.