Financial Crime Prevention Officer till storbank

Nu har du möjligheten att få värdefull erfarenhet på en av Sveriges största banker. Vi söker en Financial Crime Prevention Officer som vill vara med och bekämpa penningtvätt samt finansiering av terrorism. Om du har tidigare erfarenhet av KYC/ AML är det dig vi söker. Rekryteringen är påbörjad så ansök redan idag för att säkra din plats i urvalet!

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en person till avdelning som ansvarar för riskhanteringen inom Sverige. De bedömer hot, analyserar risker och genomför risklimiterande åtgärder.

Uppdraget är inriktat mot finansiella institutioner inklusive korrespondentbanker där uppdraget är att inom befintliga instruktioner utföra kundkännedom på finansiella institutioner inklusive korrespondentbanker. I rollen ingår bl a informationsinsamling, riskbedömning och analys av motparterna. I gruppens ansvar ingår också att besvara externa frågor från andra finansiella institutioner.

De erbjuder en arbetsmiljö där arbetet med att identifiera och motverka finansiell kriminalitet är i fokus. Målet är att arbeta balanserat och pragmatiskt med dessa frågor och de försöker alltid att hitta det mest effektiva sättet att lösa uppgifter.

Vi söker dig som

  • Kommunicerar på svenska och engelska i tal och skrift då kommunikationen kan ske på båda språken
  • Har tidigare erfarenhet av KYC/ AML
  • Kunskap om, och förståelse för, utlandsbetalningar är meriterande. Detsamma gäller erfarenhet inom juridik och regelverk
  • Har en relevant utbildning, troligtvis från universitet/högskola


Vi söker personer som trivs med att arbete i ett högt tempo och som tycker om att självständigt driva sitt arbete framåt. Att vara flexibel och kvalitetsfokuserad är en viktig förutsättning för att lyckas i rollen då de ständigt behöver anpassa sig till förändringar i arbetssätt och regelverk.

Vidare har du en analytisk förmåga samt fallenhet för att se sammanhang och utläsa mönster ur en stor mängd data. Vidare krävs förmågan att kunna värdera vilka egenskaper hos en kund eller dess beteende som utgör risker ur ett AML-perspektiv. Vår kund arbetar utifrån ett riskbaserat förhållningssätt och därför är en god riskförståelse av stor vikt för att kunna arbeta effektivt.

Vi tror att du är tydlig i din kommunikation i såväl tal som skrift, gillar att ge bra service och ha kontakt med kontor, andra avdelningar eller kunder.


START: 3/2-23
OMFATTNING: Heltid, initialt till och med 30/6.
STAD: Stockholm, centralt
URVAL: Sker löpande

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning, du kommer vara anställd av Professionals Nord och arbeta som konsult hos vår kund. Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till: paula.rosen@pn.se. 

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. 

Region

Stockholm i Stockholms län

Kontaktperson

Paula Rosén
Konsultchef

Om Professionals Nord

Vi vet av erfarenhet att du som medarbetare är den viktigaste resursen för företagen. Därför arbetar vi med kvalité och personlig matchning till alla våra tjänster för att hitta rätt jobb för dig. Hos Professionals Nord finns en gedigen branscherfarenhet och en gemensam vision – Att skapa och bibehålla arbetstillfällen!Om du redan har en profil hos Professionals Nord kommer du bli ombedd att logga in för att gå vidare med din ansökan.

För att du skall kunna ansöka så behöver du aktivera JavaScript i din webbläsare.
Här är anvisningarna på hur du aktiverar JavaScript i din webbläsare.