Junior konstruktör inom Turbo!

Nu finns en möjlighet att få arbeta med konstruktion inom förbränningsmotorer hos vår kund som är världsledande inom transportlösningar!

Information om tjänsten
Fordonsindustrin befinner sig just nu i ett gigantiskt teknikskifte där utvecklingen av autonoma, elektrifierade och uppkopplade fordon ger vår kund helt nya utmaningar och spännande möjligheter. Utvecklingen av förbränningsmotorn är mycket viktigt för att minimera miljöpåverkan från tunga vägtransporter. Att reducera bränsleförbrukningen, avgasutsläpp och buller, samt att utveckla motorer för förnybara bränslen är en central del i vår kunds strävan för ett hållbart transportsystem. Vill du vara med och vidareutveckla förbränningsmotorn? Sök då tjänsten som Junior Konstruktör - vi behandlar ansökningar löpande!

Du erbjuds
Kulturen hos vår kund är onekligen unik, här lever man efter sina värden – kunden först, respekt för individen, eliminera slöseri, beslutsamhet, lagarbete och integritet! Vår kund är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar samt industri- och marinmotorer.


Du kommer att tillhöra avdelningen Motorutveckling och arbeta på gruppen som utvecklar turbo samt anslutande installationsartiklar för turbon. På gruppen arbetar idag 10 ingenjörer, däribland konstruktörer, provingenjörer och utvecklingsledare.

Arbetsuppgifter
Som konstruktör kommer du arbeta projektbaserat tillsammans med dina kollegor. Här ser ni till att hela Traton gruppen har de bästa lösningarna med avseende på bland annat kvalitet, funktion, Modularisering och kostnad. Tillsammans med utvecklingsledare i olika projekt ansvarar du för installationen av turbon på motorn och deltar aktivt i layoutarbetet. Du kommer att få konstruktionsansvar för en rad olika artiklar, som till exempel rör, fästen, slangar och packningar som behövs för att förse turbon med smörjolja, kylvätska och tryckluft. Du kommer bland annat att:

  • Ta fram och arbeta med 3D-modeller i CAD-programmet Catia, samt ta fram 2D-ritningar
  • Samarbeta med inköpare och leverantörer för dina artiklar
  • Ansvara för verifieringen av dina artiklar med avseende på livslängd, genom att initiera och följa upp provning och hållfasthetsberäkningar
  • Delta i olika forum och arbetsgrupper där ni tillsammans tar er an utmaningar, finner lösningar och strävar mot samma mål
  • Samarbeta tvärfunktionellt inom R&D men också med inköp och produktion samt med externa leverantörer

Vi söker dig som 

  • Har studerat till Civilingenjör alternativt högskoleingenjör inom maskin-, farkostteknik eller motsvarande
  • Har ett starkt intresse för och goda kunskaper inom konstruktion i CAD-program
  • Behärskar engelska i tal och skrift

Vi ser det meriterande om du har en allmänt god känsla för mekanik, hållfasthet och materiallära.

För att trivas i rollen ser vi att du har ett tekniskt intresse där du är initiativtagande och motiveras av att hitta lösningar och nya möjligheter. Det är också viktigt att du har en kommunikativ förmåga där du värdesätter att tillsammans i grupp arbeta mot gemensamma mål.

Professionals Nord söker för vår kunds räkning en junior konstruktör. Du kommer att arbeta som konsult via vår personaluthyrningsverksamhet under de första 12 månaderna. Om samarbetet har fungerat väl har du sedan goda möjligheter till en fortsatt anställning direkt hos kundföretaget.


START: Omgående enligt ök.
OMFATTNING: Heltid
STAD: Stockholm
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Louise Adrianzon

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.st

Region

Södertälje i Stockholms län

Kontaktperson

Louise Adrianzon
Konsultchef

Om Professionals Nord

Vi vet av erfarenhet att du som medarbetare är den viktigaste resursen för företagen. Därför arbetar vi med kvalité och personlig matchning till alla våra tjänster för att hitta rätt jobb för dig. Hos Professionals Nord finns en gedigen branscherfarenhet och en gemensam vision – Att skapa och bibehålla arbetstillfällen!Om du redan har en profil hos Professionals Nord kommer du bli ombedd att logga in för att gå vidare med din ansökan.

För att du skall kunna ansöka så behöver du aktivera JavaScript i din webbläsare.
Här är anvisningarna på hur du aktiverar JavaScript i din webbläsare.