NIS/GIS-specialist till Sveriges attraktivaste företag

Är du utbildad inom NIS, GIS eller samhällsplanering och söker dig vidare i karriären till ett företag där ljus och hållbar framtid är ledorden? Önskar du en utvecklande och varierande roll i ett sammansvetsat team så är det här jobbet för dig.

Vårt kundföretag kan stolt titulera sig som Sveriges attraktivaste arbetsgivare och här präglas mångfald i både kompetens och personligheter. Vi rekryterar nu en NIS-specialist som vill vara med och utveckla framtidens elnät!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker i samarbete med vårt kundföretag en NIS-specialist. Vi hänvisar alla frågor om uppdraget till info@pn.se eller till ansvarig rekryterare Jesper Wingqvist, jesper.wingqvist@pn.se

 

Du erbjuds
Pålitlighet, engagemang och utveckling är ledstjärnor i vårt kundföretags arbete och som tror på en inkluderande kultur och eftersträvar mångfald i kompetens, kön och personligheter, eftersom vi ser olikheter som en tillgång. Vårt kundföretag har än en gång har tagit emot utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till Karriärföretag 2021 och 2022.


Nu söker vi dig som vill vara en del av ett produktivt team som består av härliga kollegor och är i utveckling och rörelse framåt.

Arbetsuppgifter
Som NIS-specialist får du möjlighet att vara med i en spännande expansiv fas inom företaget. En viktig aspekt för att kunna planera, övervaka, styra, underhålla elnätet samt att kunna ta strategiska beslut som rör elnätet är att alla har tillgång till korrekt information. Som NIS-Specialist ansvarar du, tillsammans med dina kollegor, för att säkerställa nätinformation med god kvalitet. Rollen passar dig som är intresserad av elektrisk infrastruktur, har strategiskt tänk och planerar både på kort och lång sikt. Det dagliga arbetet innefattar nära kontakt och samarbete med olika aktörer.

I din roll som NIS-specialist ingår bland annat:

  • kravställning för struktur och innehåll av dokumentation i projekt
  • ärendehantering
  • digital kart- och schemahantering
  • tekniskt anläggningsregister och driftläge i Netbas (nätinformationssystem för elnäts- och anläggningsinformation)
  • säkerställa att underlagen för dokumentation möter uppställda kvalitetskrav.


En del av rollen innebär granskning av avvikelser och rättningar av information. Som NIS-specialist kommer du utbilda och stärka kompetens hos personal och utveckla styrdokument och rutiner för att säkerställa bästa möjliga kvalitet på det dokumenterade nätet och bidra till förbättring av arbetssätt och processer.

 

Vi söker dig som:
Vi tror att du som söker har en relevant universitets- eller högskoleutbildning med en inriktning mot NIS/GIS alternativt annan utbildning eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Vi söker även dig som har en teknisk bakgrund inom elinstallation, elkraft eller konstruktion och vill utvecklas i en ny roll.

Vi tror att du har minst 3-års relevant yrkeserfarenhet, har kunskap om eldistributionssystem samt hur dess fysiska komponenter översätts till digitala motsvarigheter och du kan grundläggande processer inom elnätsverksamhet. Du har tidigare arbetat med databashantering och ärendehantering. Du har förmåga att arbeta strukturerat och metodiskt i en miljö som förändras med nya marknadsförutsättningar, ny teknik och nya arbetssätt.

 

Vi behandlar ansökningar löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Sök tjänsten redan idag eller kontakta ansvarig rekryterare Jesper Wingqvist, jesper.wingqvist@pn.se.

 

START: Enligt ö.k
OMFATTNING: Heltid
STAD: Karlstad
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Jesper Wingqivst

Region

Karlstad i Värmlands län

Kontaktperson

Rebecca Bly
VD

Om Professionals Nord

Vi vet av erfarenhet att du som medarbetare är den viktigaste resursen för företagen. Därför arbetar vi med kvalité och personlig matchning till alla våra tjänster för att hitta rätt jobb för dig. Hos Professionals Nord finns en gedigen branscherfarenhet och en gemensam vision – Att skapa och bibehålla arbetstillfällen!Om du redan har en profil hos Professionals Nord kommer du bli ombedd att logga in för att gå vidare med din ansökan.

För att du skall kunna ansöka så behöver du aktivera JavaScript i din webbläsare.
Här är anvisningarna på hur du aktiverar JavaScript i din webbläsare.