Utbilda dig till CE-chaufför & säkra ett garanterat jobb framåt!


Vill du arbeta som lastbilschaufför och bli en del av ett bolag som värdesätter utveckling och värnar om sina medarbetare? Nu har du din chans! För dig som antingen vill byta karriär eller vidareutvecklas, erbjuder vi en unik möjlighet där du kostnadsfritt får behörigheter för att arbeta i rollen som yrkeschaufför samt en fantastisk möjlighet att utvecklas framåt hos DHL Åkeri. Varmt välkommen med din ansökan! Urval sker löpande.

DHL Åkeri är en arbetsplats som finns över hela Sverige där lastbilar rullar från Trelleborg i söder till Kiruna i norr. Med över 600 000 anställda i över 220 länder är DHL ett världsledande logistikföretag, DHL Åkeri i Sverige är en del av DHL Freight Sweden AB och den globala DPDHL-koncernen. På DHL Åkeri jobbar cirka 200 chaufförer på 16 olika orter runtom i landet. Tillsammans med Professionals Nord inleder de nu en fantastisk möjlighet för rätt person att få både utbildning och sedan arbete på DHL Åkeri i Stockholm.

Information om chaufförskolan
Start: 9 januari 2023
Examen: Prel. i början av april 2023
Arbetsort: Stockholm

Programmet genomförs i samarbete med experter från branschen. Utbildningen kommer kombineras av lärarledda sessioner och självstudier. Utbildningen som kommer varva teoretiska och praktiska moment och som ger dig de behörigheter som krävs för att kunna utföra ditt arbete som yrkeschaufför. I detta innefattar yrkeskompetensbevis (YKB), truckkort samt CE-körkort. Efter utbildningen kommer du ha en garanterad anställning via oss med uppdrag hos vår kund DHL Åkeri i Stockholm.

Information om tjänsten
Under programmet förbereds du inför rollen som yrkeschaufför via Professionals Nord med uppdrag hos DHL Åkeri. Efter avslutad utbildning kommer du att ha en gedigen grund att stå på inför din nya roll som yrkeschaufför. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning och du kommer vara anställd av Professionals Nord under 12 månader. Förutsatt att samarbetet fungerar bra blir du i dialog med din konsultchef sedan överrekryterad till DHL Åkeri.

Efter avslutad och godkänd utbildning kommer du ha ett garanterat jobb på DHL Åkeri. Arbetstiderna är initialt måndag-fredag 07.00-16.00. Under dina körningar möter du olika kunder, vilket ställer krav på din kommunikativa förmåga samt att du värdesätter goda kundrelationer.

Arbetsuppgifter
På DHL Åkeri i Stockholm, med stationering i Västberga , arbetar du med fasta scheman där du vid varje arbetsplats tilldelas en dagsplan från din transportledare. Utifrån ditt schema för dagen planerar du självständigt upplägget för din dag och i vilken ordning du ska lämna och hämta gods runtom i landet. Du kommer ha ett varierat arbete där rutterna kan se olika ut beroende på vilka kunder och ställen du distribuerar ut till. En arbetsdag är aldrig den andra lik, under din dag har du alltid möjlighet att bolla eventuella förändringar med din arbetsledare. Du avslutar sedan dina dagar tillbaka på terminalen i Västberga.

 

Vi söker dig som
• Är 21 år eller äldre då det krävs för att kunna slutföra vår utbildning

• Har goda kunskaper i svenska, både tal och skrift

• Har B-körkort

• Har ett stort intresse och är motiverad för att långsiktigt arbeta i rollen som yrkeschaufför

• Trivs med att arbetet emellertid kan vara fysiskt krävande, du sköter lastning och lossning med hjälp av truck men arbetet kan innebära en del lyft

Vi tror även att dina personliga egenskaper är viktiga för att du ska lyckas med utbildningen och trivas i arbetet. Vi söker därför dig som har rätt inställning, driv och motivation att genomföra programmet för att sedan briljera i din nya tjänst. Du är en person som är lösningsorienterad och arbetar effektivt. Vidare är du stresstålig och har lätt för att anpassa dig efter befintlig situation.

START: Utbildningsstart 9 januari 2023
OMFATTNING: Heltid
STAD: Stockholm
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Louise Adrianzon

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och DHL Åkeris önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@professionalsnord.se


Ansökningsprocessen:
Vår rekryteringsprocess fokuserar uteslutande på individens förmågor, egenskaper och motivation. Därför inleder vi rekryteringsprocessen med ett personlighetstest och ett test kopplat till logisk slutledningsförmåga. Utifrån testresultaten gör vi sedan ett löpande urval och återkopplar till dig. Tar du dig vidare till nästa steg av rekryteringsprocessen kommer du att få möjligheten att skicka in ett CV och personligt brev. Därefter följer en kompetensbaserad intervju.

Gör testerna genom att klicka HÄR 

Gör en ansökan genom att fylla i uppgifterna nedan.

Vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via mail. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se.

 

Region

Stockholm i Stockholms län

Kontaktperson

Louise Adrianzon
Konsultchef

Om Professionals Nord

Vi vet av erfarenhet att du som medarbetare är den viktigaste resursen för företagen. Därför arbetar vi med kvalité och personlig matchning till alla våra tjänster för att hitta rätt jobb för dig. Hos Professionals Nord finns en gedigen branscherfarenhet och en gemensam vision – Att skapa och bibehålla arbetstillfällen!Om du redan har en profil hos Professionals Nord kommer du bli ombedd att logga in för att gå vidare med din ansökan.

För att du skall kunna ansöka så behöver du aktivera JavaScript i din webbläsare.
Här är anvisningarna på hur du aktiverar JavaScript i din webbläsare.