Jr beräkningsingenjör inom simulering och akustik

Fordonsindustrin är äntligen under förändring och vår kund tar nu taktpinnen mot hållbara transportsystem. Vi letar efter fler medarbetare som vill vara med på denna spännande resa och nu söker vi en beräkningsingenjör med intresse för akustik, ljud och vibration!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker för vårt kundföretags räkning en beräkningsingenjör inom simulering och akustik, som kommer bli en del av Fluid Dynamics och Acoustic simulation-teamet. Tjänsten är en del av vår personaluthyrning, och du kommer att vara anställd av Professionals Nord. Du kommer att arbeta som konsult hos vår kund under en 12 månaders period. Förutsatt att samarbetet fungerar bra, är målsättningen att tjänsten därefter ska övergå till en anställning direkt hos kunden.  

Arbetsuppgifter
I rollen som beräkningsingenjör spelar du en viktig roll i arbetet med fokus på både tidiga stadier av designprocessen och fältkvalitetsförbättringar på befintliga produkter. Tillsammans med ett kompetent och hjälpsamt team på 11 personer kommer du att vara med under hela utvecklingsprocessen där ni hjälps åt att optimera designen med fokus på akustik prestanda. Arbetet innebär att bland annat att:

  • Utveckla och effektivisera CAE-metoder för att tillgodose lagkrav, komfort, hållbarhet och budget
  • Kalibrera test- och simuleringsmetoderna och ge input till utvecklings- och verifieringsteamen
  • Arbeta tvärfunktionellt med till exempel prov- och designgrupper där du får en grundlig förståelse för produkten
  • Föra dialoger med kund och interna team för att föra effektiviserings- och kvalitetsarbetet framåt

Gruppen arbetar med olika typer av projekt för lastbilens komponenter så som akustik, avgas efterbehandling, luftintag och VVS-systemet. Under upplärningen kommer du till en början gå vid sidan om en mer senior kollega och sedan börja arbeta självständigt i dina egna projekt. Här har du möjligheten att bli en del av ett problemlösningsfokuserat och drivet team som engagerat för utvecklingen av simulering och automatiserade processer framåt!

Vi söker dig som:

  • Har en relevant ingenjörsexamen inom till exempel maskinteknik eller teknisk fysik
  • Har kunskap eller erfarenhet av området akustik 
  • Har goda kunskaper i engelska i både tal och skrift
  • Har intresse för såväl den dagliga produktutvecklingen med hjälp av simuleringar som för metodutveckling

Meriterande är det om du har civilingenjörsexamen inom akustik, ljud och vibration alternativt tidigare erfarenhet av fordonsteknik och dess akustik.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos oss. Då du kommer få ett brett nätverk på företaget så gillar du att arbeta med olika människor, gärna i team och känner stolthet i det arbete du utför. Som person är du analytisk och en välorganiserad lagspelare som drivs av kvalitetsmedvetenhet. Färdigheter i kommunikation, förmåga att presentera en komplex fråga och landa i beslut är några av dina styrkor.

START: September
OMFATTNING: Heltid
STAD: Södertälje
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Filippa Furugren

Sök tjänsten genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se

Region

Södertälje i Stockholms län

Kontaktperson

Filippa Furugren
Konsultchef

Om Professionals Nord

Vi vet av erfarenhet att du som medarbetare är den viktigaste resursen för företagen. Därför arbetar vi med kvalité och personlig matchning till alla våra tjänster för att hitta rätt jobb för dig. Hos Professionals Nord finns en gedigen branscherfarenhet och en gemensam vision – Att skapa och bibehålla arbetstillfällen!Om du redan har en profil hos Professionals Nord kommer du bli ombedd att logga in för att gå vidare med din ansökan.

För att du skall kunna ansöka så behöver du aktivera JavaScript i din webbläsare.
Här är anvisningarna på hur du aktiverar JavaScript i din webbläsare.