Support för HSB:s ekonomiprocesser

HSB är Sveriges ledande bostadskooperation med fastighetsförvaltning och bostadsutveckling som kärnaffär. HSB Affärsstöd är det nationella IT- och utvecklingsbolaget som är navet i HSB:s digitala omställning. De befinner sig i början av en otroligt spännande resa där varje individ har en viktig roll – vill du vara med och göra skillnad?


Ansvar och arbetsuppgifter
Som support kommer du i huvudsak att arbeta med support och användarstöd till HSB:s regionföreningar i gemensamma digitala arbetssätt och IT-system för såväl HSB:s interna ekonomiska flöden som för våra bostadsrättsföreningar och förvaltningskunder. Uppdraget är ett vikariat med start i november till och med augusti 2023.
Arbetsuppgifterna är varierande och du felsöker och hjälper deras användare med andralinjesupport tillsammans med dina kollegor i teamet.
Dina arbetsuppgifter består bland annat av att:

• Löpande hantera ärenden som inkommer till vårt gemensamma ärendesystem och fördela till rätt person.
• Lösa användarproblem inom ramen för vårt gemensamma arbetssätt och IT-system.
• Tillsammans med processledare och systemspecialister lösa applikationsproblem inom ansvarsområdet.
• Ta fram och underhålla mallar och rutinbeskrivningar.
• Vara delaktig i analys av ärenden/statistik och feedback från användare/kunder

Erfarenhet
Du behöver vara ekonom i grunden och har en förståelse för och arbetat med de flesta eller samtliga flödena som ryms inom ett ekonomisystem såsom kundreskontra, leverantörsreskontra inkl. elektroniska fakturahantering, huvudbok, anläggningsregister med mera. Vi tror att du har arbetat ett par år som ekonomiassistent eller redovisningsekonom och är väl införstådd vad som görs på en ekonomiavdelning och varför och hur rutinerna ser ut för att i den rollen kunna förstå och hjälpa våra användare i deras frågor. Har du jobbat i Uerp/ Agresso inom ovan nämnda processer så är det meriterande.

Personliga egenskaper
För att lyckas i arbetet behöver du som person vara lösningsorienterad, lugn och tycka om att ge service. Det är av stor vikt att du arbetar bra både självständigt och i team och att du värdesätter samverkan och dialog. Rollen kräver att du har en god kommunikationsförmåga både muntligt och skriftligt och att du klarar av att prioritera, men också är flexibel och kan planera om när så behövs.

Information om tjänsten
Tjänsten är en del utav vår personaluthyrning och du kommer att vara anställd som konsult Professionals Nord.

Start: Början av november
Omfattning: Heltid, till och med augusti 2023
Ort: Stockholm
Urval: Löpande
Kontakt: Kathinka Evers

Du söker tjänsten enkelt genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urval- och intervjufasen. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@professionalsnord.se

 

Region

Stockholm i Stockholms län

Kontaktperson

Kathinka Evers
Konsultchef
Skicka mail

Om HSB

Vad HSB erbjuder HSB strävar hela tiden efter att bli bättre, både som organisation och som arbetsplats, och det blir vi när medarbetarna utvecklas. Hos HSB är det du som påverkar din utveckling. Med den rätta ambitionen och stark drivkraft är en anställning inom HSB en bra investering i din karriär. Organisationen präglas av kärnvärderingarna Engagemang, Trygghet, Hållbarhet, Omtanke och Samverkan och beslutsvägarna är korta, vilket innebär att du ges goda möjligheter att påverka. Du får också stor frihet under ansvar i arbetet och HSB försöker alltid – så långt det är möjligt – att hjälpa dig att skapa balans i tillvaron mellan jobb och fritid. Genom att bidra till organisationens framgång kommer dina insatser att värdesättas. Möjligheterna finns hos HSB.

Om Professionals Nord

Vi vet av erfarenhet att du som medarbetare är den viktigaste resursen för företagen. Därför arbetar vi med kvalité och personlig matchning till alla våra tjänster för att hitta rätt jobb för dig. Hos Professionals Nord finns en gedigen branscherfarenhet och en gemensam vision – Att skapa och bibehålla arbetstillfällen!Om du redan har en profil hos Professionals Nord kommer du bli ombedd att logga in för att gå vidare med din ansökan.

För att du skall kunna ansöka så behöver du aktivera JavaScript i din webbläsare.
Här är anvisningarna på hur du aktiverar JavaScript i din webbläsare.