Chemical Manager till Sisource

Sisource är Nordens ledande helhetsleverantör inom chemical managment services, CMS. Företaget erbjuder och stöttar upp med alltifrån legala aspekter till distribution och hantering av kemikalier. Många av kunderna befinner sig inom transportunderhåll så som tågindustrin eller försvarsindustrin. Sisource just nu inne i en spännande tillväxtfas och behöver stärka upp med fler Chemical Managers.

Vad gör en Chemical Manager?
Som Chemical manager, CM, hos Sisource ansvarar du för 2-4 större kundkonton. Som CM förväntas du leda kunden genom projekten, det kan stundtals innebära komplexa frågeställningar varvid vi ser att du som person är trygg i dig själv och hanterar uppkomna situationer väl. Det är ett omväxlande och fritt arbete där du har stort ansvar och mandat att själv genomföra och driva nya projektidéer, produktförändringar och kundernas verksamhet framåt.

I rollen ingår regelbundna uppföljningar på plats hos kund men även ett flertal avstämningsmöten för att säkerställa att projekten löper på enligt plan och att det implementeras på korrekt sätt. Det är ett socialt arbete och du som söker tjänsten bör trivas med att hålla i taktpinnen.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Samordna projekt
  • Ansvara för uppföljning av aktuella projekt
  • Ansvara för vidareutveckling i kundernas miljö
  • Vara en rådgivande funktion till både nya och befintliga kunder

Ditt arbete kommer delvis att utföras på Sisource kontor, men även i kundernas miljöer under besök. Du förväntas åka ut och träffa både nya och befintliga kunder för att stärka relationerna och öka effektiviteten i processerna. Möjlighet att arbeta viss tid hemifrån finns. 

Vilken erfarenhet behöver man ha med sig?
Inledningsvis en relevant utbildning, kanske inom miljö, kemi, eller annat tekniskt område som underlättar för dig att förstå kundernas verksamhet. Vidare ser vi att du är bekväm och trygg i dig själv och vet vad du själv kan, och inte kan påverka när det gäller arbetet. Kanske har du tidigare erfarenhet av kemiarbete, KAM-roller eller projektledning inom industri.

Som stöd har du inom organisationen både ett seniort CM-team, produktspecialister, och legal-guidence att tillgå. Du behöver således inte ha just den kemiska kunskapen sedan tidigare även om det är meriterande. Du kommer att få utbildning i företagets arbetsprocesser och produkter på plats för att lyckas i din roll.

Krav:

  • En relevant examen
  • Tidigare relevant arbetslivserfarenhet. Till exempel som KAM, projektledare eller teknisk säljare
  • B körkort och inte vara främmande för dagsresor till annan ort
  • Goda kunskaper i svenska och engelska

Har du tidigare erfarenhet från kemikaliehantering ser vi det som starkt meriterande. Du behöver även kunna hantera Office-paketet.

Dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos Sisource. För att passa in rollen är det viktigt att du tycker att det är spännande med kundmöten och att du trivs i en ledande roll. Du är en samarbetsvillig person som är duktig på att kommunicera. Du är flexibel i ditt arbete, behöver något ske noggrant eller snabbt och effektivt vet du hur du på bästa sätt tacklar dina uppgifter. Innan anställning kommer en bakgrundskontroll att genomföras ur hänsyn av företagets kundbas.

START: Omgående med hänsyn till uppsägningstid

Du söker tjänsten enkelt genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urval- och intervjufasen. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se

Region

Linköping i Östergötlands län

Kontaktperson

Felicia Engvall
Konsultchef

Om Professionals Nord

Vi vet av erfarenhet att du som medarbetare är den viktigaste resursen för företagen. Därför arbetar vi med kvalité och personlig matchning till alla våra tjänster för att hitta rätt jobb för dig. Hos Professionals Nord finns en gedigen branscherfarenhet och en gemensam vision – Att skapa och bibehålla arbetstillfällen!Om du redan har en profil hos Professionals Nord kommer du bli ombedd att logga in för att gå vidare med din ansökan.

För att du skall kunna ansöka så behöver du aktivera JavaScript i din webbläsare.
Här är anvisningarna på hur du aktiverar JavaScript i din webbläsare.