Controls specialist till Systemair

Ta chansen och sök ett spännande jobb inom automation hos ett av Sveriges ledande ventilationsföretag! Systemair förstärker sitt redan starka team i Sverige med en Controls specialist som kommer att få en central roll i deras fortsatta expansionsresa. I en bransch under ständig utveckling får du möjlighet att arbeta med aggregatserien Geniox avseende automation och vara med och utveckla hållbara system inom styr- och reglerområdet. Systemair är ett entreprenörsdrivet företag som välkomnar nya idéer med nyfikenhet och du får göra skillnad och utvecklas i en internationell miljö, varje dag.

Varmt välkommen med din ansökan och ta ett kliv närmare en intressant höst tillsammans med Systemair!

 

Information om tjänsten

Vi på Professionals Nord hjälper just nu Systemair att rekrytera en Controls specialist. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Professionals Nord och att du anställs direkt hos Systemair. Frågor kring tjänsten hänvisar vi till info@pn.se.

Systemair startade sin verksamhet med en banbrytande produktidé, den runda kanalfläkten, som gjorde installationen betydligt enklare. Systemair utvecklar, producerar och säljer produkter som säkerställer ett bra inomhusklimat i de flesta typer av byggnader som du besöker under en vecka. Idag har de verksamheter i mer än 50 länder runt om i världen. Den vi söker kommer att tillhöra något av kontoren i Mellansverige. På Systemair är ingen dag den andre lik och det är enkelt att få en överblick över hela kedjan från produktidé till lansering. Med korta beslutsled och högt i tak uppmuntras du att vara med och påverka arbetet varje dag.

 

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara ansvarig för krav och utveckling av styrsystemen för Systemairs modulära plattform för luftbehandlingsaggregat – Geniox. Tillsammans med kollegor från olika länder säkrar du bra funktionsspecifikationer som går i takt med övrig produktutveckling genom att ta fram en hållbar design för styrsystemen som används av Geniox familjen. I det uppdraget ingår också att ensa designen, komponentval, principer för kabeldragning och att fortsätta arbetet kring uppkopplade produkter och machine learning. Då projektet är relativt nytt har du här en unik möjlighet att specificera innehållet och påverka stora delar av innehållet. Arbetet utförs tvärfunktionellt med dagligt samarbete med R&D teamen i Geniox-fabrikerna runt om i världen samt med våra leverantörer av styrsystem.


Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Skapa specifikationer för kontrollfunktioner som krävs i konfigurationerna av Geniox.
 • Planera och säkra funktionsimplementeringen i styrprogramvaran i pågående utvecklingsprojekt.
 • Sätta upp kvalitetsrutiner inklusive validering av Geniox styrmodul.
 • Planering av validering av luftbehandlingsaggregat ur kontrollperspektiv och användargränssnitt.
 • Utvärdera verksamheten och kontinuerligt arbeta med förbättringar
 • Skapa och ansvara för en "Control book of rule" som ska specificera designregler.
 • Förbereda dokumentation som underlag för installations- och användarmaterial.
 • Ansvara för att enheten uppfyller kraven för CE märkning inklusive dokumentationen.

 

Vi söker dig som:

Har en förmåga att driva frågor till lösning och genomförande, du bör således ha en projektledningsprofil så väl som kunna arbeta hands-on. För att briljera i rollen har du kunskap inom systemmodellering av funktioner och IoT området. Du har en mycket god förmåga att arbeta i en internationell miljö och trivs med internationella resor i arbetet cirka 45 dagar per år.

 

Krav för tjänsten:

 • Goda kunskaper inom styrsystem (PLC) inom HVAC eller annan bransch.
 • Tidigare erfarenhet av mjukvaruutveckling och agila arbetssätt.
 • Erfarenhet av produktionsflöde och erfarenhet av liknande arbete med kontroller/automation/anslutna produkter, elektrisk design, användardokumentation och produktöverensstämmelse.
 • Mycket god kunskap i svenska och engelska språket i tal och skrift.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos Systemair. Du är en person med en projektledarådra som också är analytisk och tekniskt kunnig. Du har en god kommunikations- och förhandlingsförmåga samt är lyhörd och fungerar bra i att arbeta tillsammans med andra och självständigt. Dessutom är du en driven och målinriktad person med en hög integritet.

 

START: Under hösten med hänsyn till uppsägningstid
OMFATTNING: Heltid
STAD: Mellansverige, ospecificerad ort
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Malin Qvarsell

 

Sök tjänsten genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se.

 

Region

Stockholm i Stockholms län

Kontaktperson

Malin Qvarsell
Konsultchef
Skicka mail

Om Professionals Nord

Vi vet av erfarenhet att du som medarbetare är den viktigaste resursen för företagen. Därför arbetar vi med kvalité och personlig matchning till alla våra tjänster för att hitta rätt jobb för dig. Hos Professionals Nord finns en gedigen branscherfarenhet och en gemensam vision – Att skapa och bibehålla arbetstillfällen!Om du redan har en profil hos Professionals Nord kommer du bli ombedd att logga in för att gå vidare med din ansökan.

För att du skall kunna ansöka så behöver du aktivera JavaScript i din webbläsare.
Här är anvisningarna på hur du aktiverar JavaScript i din webbläsare.