Kvalitetsansvarig VD till KWD Nuclear Instruments AB

Vi söker efter en VD till ett litet familjeägt företag etablerat inom nuclear mätteknik och legotillverkning inom medicinsk diagnostik. Företaget har 6 anställda och omsätter idag ca 10 MSEK. Då företaget är litet kommer du i rollen som VD också vara operativ i det dagliga arbetet, främst med administration och huvudfokus på kvalitetsledning. KWD har nyligen flyttat till helt nybyggda lokaler i Nyköping. Sett till storleken av organisationen är beslutsvägarna korta och snabba. Den här tjänsten passar dig som har tidigare erfarenhet av kvalitetssäkring och tekniskt arbete. Kanske kommer du från en ledande befattning där du har arbetat med att utveckla interna kvalitetsprocesser.

Information om tjänsten
Professionals Nord söker en efterträdande VD till KWD Nuclear Instruments AB. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Professionals Nord och att du anställs direkt hos KWD. Rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och kunds önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till felicia.engvall@pn.se Rekryteringen är en ersättningsrekrytering för nuvarande VD som går i pension i början på 2023.

Information om företaget
Företaget arbetar i huvudsak inom två ben. Det mest aktiva just nu är det medicintekniska benet där KWD har utvecklat ett instrument (Heliprobe) för diagnos av magsårsbakterier, som säljs över hela världen. Företaget tillverkar även tillhörande engångskit (blåskort för insamling av utandningsluft) som tillverkas på lego i KWDs lokaler med egna maskiner samt hos kontrakttillverkare i Estland med utrustning ägd av KWD.

Det andra företagsbenet är inom kärnkraft där företaget arbetar med ett härdövervakningssystem (SIRM, neutronmätning) som används vid uppstart och drift av kärnkraftverk. Arbetet sker i återkommande cykler vart tionde år hos befintliga ABB Atomreaktorer i Sverige och Finland. I dagens läge sker enstaka leveranser av neutrondetektorer (SPND) till utländska kärnkraftverk.

Arbetsuppgifter & ansvarsområden

  • Offerera och sälja in nya projekt på etablerade produkter
  • Huvudansvarig för kvalitetssystemen ISO 9001:2015 och ISO 13485:2016
  • Ansvara för underleverantörskedjan i samarbete med produktchefer
  • Vara tekniskt bollplank mot våra specialister
  • Behålla och utveckla den lönsamheten hos befintliga produkter
  • Ansvara för produktunderhåll på befintliga produkter särskilt inom Heliprobe i samarbete med vår produktchef och våra partners
  • Hitta nya marknader och kunder för legoproduktion inom medicinsk teknik som kväver ISO 13485 (produktion av medicinska produkter inom in vitro-diagnostik)

Vi söker dig som
I rollen som VD hos KWD bör du ha ett brett tekniskt kunnande för att kunna agera bollplank till organisationen. Vi söker en person som är marknadsinriktad med god kännedom om kvalificerad produktion med höga kvalitetskrav. Företaget är kvalificerat för ISO 9001:2015 och ISO 13485:2016 och det är högst meriterande om du arbetat med dessa standarder tidigare. ISO-Certifieringarna som företaget innehar ställer stora krav på kunskap och förståelse för kvalitetsområdet. Avseende personalledning bör du ha tidigare vana av, alternativt känna dig bekväm vid att leda kvalificerade medarbetare.

START: Q1 2023, med hänsyn till uppsägningstid
STAD: Nyköping
URVAL: Sker löpande

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se 

Region

Nyköping i Södermanlands län

Kontaktperson

Felicia Engvall
Konsultchef

Om Professionals Nord

Vi vet av erfarenhet att du som medarbetare är den viktigaste resursen för företagen. Därför arbetar vi med kvalité och personlig matchning till alla våra tjänster för att hitta rätt jobb för dig. Hos Professionals Nord finns en gedigen branscherfarenhet och en gemensam vision – Att skapa och bibehålla arbetstillfällen!Om du redan har en profil hos Professionals Nord kommer du bli ombedd att logga in för att gå vidare med din ansökan.

För att du skall kunna ansöka så behöver du aktivera JavaScript i din webbläsare.
Här är anvisningarna på hur du aktiverar JavaScript i din webbläsare.