Produktägare för elektrifierade och autonoma fordon

Fordonsindustrin är äntligen under förändring och vår kund tar nu taktpinnen mot hållbara transportsystem. Vill du vara med och utveckla Scanias framtida användargränssnitt och sensorer?

Information om kundföretaget
Kulturen hos vår kund är onekligen unik, här lever man efter sina värden – kunden först, respekt för individen, eliminera slöseri, beslutsamhet, lagarbete och integritet! Vår kund är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar samt industri- och marinmotorer.

Transportsektorn befinner sig just nu i ett gigantiskt tekniksprång där utvecklingen av autonoma, elektrifierade och uppkopplade fordon ger oss helt nya utmaningar och spännande möjligheter. Vår kunds framtida fordon kommer att utrustas med ett stort antal sensorer och nytt användargränssnitt (HMI) med bl.a. visuell funktionalitet.
Därför gör de en rejäl satsning och söker medarbetare till teamet för konstruktion av HMI-komponenter och sensorer för förarhytten och fordonets chassi.

Ta chansen att ägna dig åt konstruktion och teknisk problemlösning i världsklass! Gruppen inom R&D består av duktiga ingenjörer, nyexaminerade och mer erfarna som jobbar aktivt med både mjuka och hårda frågor. De hjälper och inspirerar varandra, har ett dokumenterat gott arbetsklimat och har verkligen kul ihop på jobbet.

Dina arbetsuppgifter
På företaget kallar de produktframtagning för komponentägande då det är dem som i slutändan "äger" att en produkt de tagit fram håller hela vägen, samt att de också förvaltar den efter att de släppt ut den i verkligheten.

Som komponentägare ansvarar du för att den bästa tekniska lösningen tas fram. Det innebär att du jobbar tvärfunktionellt i projekt tillsammans med kolleger inom styling och ergonomi, systemarkitektur, produktion, inköp, eftermarknad med flera. Du arbetar med att ta fram en kravställning, koordinerar provning och leverantörskontakter samt har det övergripande ansvaret för komponenten – du blir spindeln i nätet. Till din hjälp har du erfarna kolleger och en stor organisation som stöttar och delar med sig av sina kunskaper. Du behöver inte vara expert på allt utan det viktiga är att du ser till helheten, förstår och kritiskt kan bedöma de krav på funktion, ergonomi och hållbarhet vi ställer på en komponent. Ofta ligger helheten i detaljerna och det är kan vara en härlig känsla att verkligen ha koll.

Kort sagt, du behöver vara nyfiken och vetgirig nog för att kunna intressera dig och förstå det viktiga i en uppsjö obskyra detaljer

Din profil
Vi söker dig som är entusiastisk, nyfiken, gillar det tvärfunktionella samarbetet, att dagligen jobba med nya utmaningar och att lära dig nya saker. Du gillar teknik, att hitta smarta och snygga lösningar.

Du söker självständigt upp den fakta du behöver, bollar mer än gärna dina idéer med kollegerna. Du bör verkligen trivas med att arbeta i grupp och tycka det är roligt med internationella samarbeten.

Du har vidare:
• Högskole- eller civilingenjörsexamen, gärna inom elektronik/mekatronik
• Ett stort tekniskt intresse, gärna inriktad på något område och är inte rädd för att utmana egna och andras vedertagna sanningar
• Du har lätt för att hantera och koordinera många kontaktytor
• Du klarar dig obehindrat både på svenska och engelska

Har du erfarenhet från liknande arbetsuppgifter eller agil utveckling är det meriterande.
Information om tjänsten

Professionals Nord söker för vår kunds räkning en Utvecklingsingenjör. Du kommer att arbeta som konsult via vår personaluthyrningsverksamhet under de första 12 månaderna. Om samarbetet har fungerat väl har du sedan goda möjligheter till en fortsatt anställning hos kundföretaget.

Start: Omgående
Omfattning: Heltid
Ort: Södertälje
Urval: Löpande
Kontakt: Lucas Bryggman

Du söker tjänsten enkelt genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urval- och intervjufasen. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@professionalsnord.se

Region

Södertälje i Stockholms län

Kontaktperson

Lucas Bryggman
Leveranschef
0723000329

Om Professionals Nord

Vi vet av erfarenhet att du som medarbetare är den viktigaste resursen för företagen. Därför arbetar vi med kvalité och personlig matchning till alla våra tjänster för att hitta rätt jobb för dig. Hos Professionals Nord finns en gedigen branscherfarenhet och en gemensam vision – Att skapa och bibehålla arbetstillfällen!Om du redan har en profil hos Professionals Nord kommer du bli ombedd att logga in för att gå vidare med din ansökan.

För att du skall kunna ansöka så behöver du aktivera JavaScript i din webbläsare.
Här är anvisningarna på hur du aktiverar JavaScript i din webbläsare.